Blog

Legfrissebb bejegyzések

Főzni gyerek(ek) mellett?

Főzni gyerek(ek) mellett?

Tudom, sok mindenkinek gondot okoz gyerek mellett, hogy belevágjon egy életmódváltó programba, elinduljon egy egészségesebb úton. Én azért szeretem a közösségemet, mert rendkívül segítőkészek, rajtam kívül ők is adják egymásnak a tippeket, megkönnyítve ezzel a mindennapok nehézségét. És hogy 3 gyermek mellett ezt véghez lehet-e vinni? A válaszom igen ... hiszen ha több mindenkinek eddig sikerült, akkor Neked miért ne menne?  Szeretném, ha éreznéd, hogy nem vagy egyedül a problémával, így szeretnék bemutatni Nektek, másoknál ez hogyan is megy ...

"Mióta háztartást vezetek, folyamatos "problémát" jelentett számomra, hogy friss és változatos ételek kerüljenek a családom asztalára, amik persze finomak is. Bevallom, miután megszültem harmadik kislányomat, bennem is felmerült a kérdés, hogyan fogok minden nap vagy akár minden másnap főzni? A 6 hetes program hozott áttörést nálam, megtanított tervezni, előre gondolkodni, este esetleg éjszaka főzni vagy épp akkor, amikor felszabadult 10 percem. A 3 gyerkőc mellett nehéz előre tervezni, így muszáj vagyok sokszor a véletlen felszabadult időkre (amik max fél órában kimerülnek😂) hagyatkozni. A bevásárlásnál már nagyon jól kialakult a fejemben, hogy mik azok az élelmiszerek, amiket a polcon hagyok és mi az, ami szinte mindig frissen kell. Persze előfordul, hogy 4 napig a bolt felé sem nézek, de sokszor a legegyszerűbb kaja lesz a legnagyszerűbb, mint pl. múltkor a tojásos nokedlim, amit nem a hagyományos lisztből dobtam össze kb. fél óra alatt (edzés előtt 1 órával), a gyerekeim azóta is emlegetik.☺ Mindenkit csak biztatni tudok, hogy vágjon neki💪 Nem kell időmilliomosnak lenni ahhoz, hogy egészségesen élj és étkezz!😉💜"

"Sziasztok! Én két kicsi lurkó mellett vágtam bele tavasszal az életmódváltásba. Először tartottam tőle, hogy 2-3 fele kell majd főznöm, de szerencsére nem így lett. Azt tudni kell, hogy abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a gyerekeim nagyjából mindenevők, a férjem pedig “haspók” és nem zárkózik el az új ízektől, ételektől. Ő abszolút nyitott a “másfajta” táplálkozás felé is. Így alakult hát, hogy gyakorlatilag ők is végig ugyan azt ették, mint én. Persze nem olyan szigorú formában. A gyerekek észre sem vették, hogy pl. a bolognaihoz anya nem fehér lisztes tésztát adott, vagy ha egy leves, főzelék növényi tejjel vagy éppen kókusztejszínnel készült. Nagy saláta fan-ok vagyunk, imádták a nem pite tésztából készült quiche-eket. Rém egyszerű ételeket is össze lehet dobni, és egyébként semmivel sem nehezebb vagy időigényesebb az egészséges ételek elkészítése. Kell egy kis előre gondolkodás, de egy idő után már ezek is rutinszerűen mennek. Én mondhatni teljes mértékben változtattam az étkezési szokásaimon, a családom pedig a legtöbb esetben velem tart ezen az úton."


Hasonló bejegyzések: