Blog

Legfrissebb bejegyzések

Csicseriborsó rolád

Csicseriborsó rolád

Csicseriborsó rolád

Találtam egy nagyon jónak tűnő csicseriborsó receptet. Sokáig nem szoktam várni azzal, hogy teszteljem, mert akkor általában nem lesz belőle semmi. Volt is otthon üveges csicseriborsó illetve szinte minden más hozzávaló is. A tölteléken változtattam, mivel pár szál házi kolbász lógott a spejzban, így arra esett a választásom.

Az eredeti receptben 400 gramm főtt csicseriborsó szerepelt, egy apróra összevágott hagyma, egy evőkanál olívaolaj, fűszerek, 4 evőkanál liszt és 2 db tojás. Amit én elrontottam, valószínűleg az lehetett, hogy két db XL-es tojást használtam fel a masszához és nagyon híg lett,  csak nyelte el a lisztet. Szerintem úgy 10 dkg-ot még pluszban hozzá kellett tennem a csicseriborsó lisztből,  mivel én már kikisérleteztem nektek, így az általalam már használhatóbbnak vélt receptet osztom meg veletek.

Hozzávalók:

- 400 gr főtt csicseriborsó

- 1 tojás

- fél apróra vágott hagyma

- őrölt kömény és bors, só

- egy evőkanál olívaolaj

- 5 evőkanál csicseriborsóliszt

- kókuszzsír a sütéshez

- kolbász a töltelékhez (de bármivel tölthetitek)

A liszten kívül a hozzávalókat robotgépbe tettem és összekevertem, majd apránként hozzáadtam a masszához a lisztet, jól összegyúrtam, kinyújtottam (vagyis inkább lapogattam) picivel vastagabbra, mint fél cm. A kolbászból csíkokat, a tésztából pedig akkora darabokat vágtam, amibe be tudtam bugyolálni a kolbászt. Forró kókuszzsírban barnára sütöttem, bébispenóttal tálaltam.


Hasonló bejegyzések: