Blog

Legfrissebb bejegyzések

A belső elválasztású mirigyek nők esetében

A belső elválasztású mirigyek nők esetében

Női hormontípusok

📌túlsúly kialakulása az anyagcsere típus tükrében: az ember elkezd hízni, ha nem az anyagcsere típusának megfelelően táplálkozik

📌 túlsúly kialakulása a hormontípus tükrében: az ember elkezd hízni, amint túl sokat eszik azokból az élelmiszerekből, amelyek a fő hormontermelő mirigyére vannak hatással

Azáltal, hogy elhagyjuk vagy legalábbis minimálisra szorítjuk azoknak az élelmiszereknek a fogyasztását, amelyek a fő hormontermelő mirigyet
stimulálják és fokozzuk azok bevitelét, amelyek, a többi, kevésbé aktív mirigyeket támogatják, egyensúly alakul ki ⚖️

👉🏼Nézzük meg, az egyes típusoknak hízás hatására milyen testi változásokkal kell számolni! (itt most csak a hízást írom le, azt nem, hogy normális/ideális testsúly estén mi az egyes típusok alkati jellemzője)

💢 Mellékvese típus 💢⤵️

Egyenletesen híznak a különböző testtájékokra, azonban jellemző a kerek, kemény, kitüremkedő has (zsigeri szervek köré híznak és kevésbé a bőr alá). Nők esetében jellemzőek a nagy mellek, hízáskor is a felsőtest, mellek, hát, felkar nagyobbodik meg, a csípő viszont kisebb marad.

💢 Agyalapi mirigy típus 💢⤵️

Egyenletesen híznak, “babahájszerűen” rakódnak a zsírpárnák minden testrészükre, a zsírpárna puha és "szivacsos". Az egyenletes hízás miatt a kezdeti pár kg-os súlyfelesleg sokszor szinte meg sem látszik rajtuk.

💢 Pajzsmirigy típus 💢⤵️

Nehezen híznak, illetve akkor, ha a pajzsmirigy kimerült. Amikor híznak, a testtömeg-gyarapodás jellemzően a hason, csípőn „úszógumiszerűen” és combon jelenik meg. A kezek és lábak maradnak vékonyak mindaddig, amig nem lesz a túlsúly nagyon magas.

💢 Petefészek típus (csak nők esetében) 💢⤵️

Amikor híznak, a zsírpárnák is főként az alsó testtájékokra, csípőre, fenékre, combokra rakódnak. Az aránytalan hízás miatt már pár kg túlsúly is látható. Narancsbőrre a leginkább hajlamos típus 😔, amely főként a combot és a feneket veszélyezteti.

A kiterjesztett anyagcsere tipizálás során megállapítjuk, hogy Te melyik típusba tartozol.


Hasonló bejegyzések: