Anyagcsere típus megállapítása William L. Wolcott metódusa alapján

Az anyagcsere típus alapján meghatározott étrend a legegyedibb a manapság létező táplálkozási rendszerek körében. Genetikailag mindannyian különbözőek vagyunk, ezért különböző étrendekre van szükségünk, mindenkinek egyedülálló táplálkozási igénye is van. Miközben valakinek a zöldség, a gyümölcs a gabona, alacsony zsírtartalmú ételek vagy kevés zsír elégíti ki az igényét, addig más ember a sok fehérjétől, kevés zöldségtől és még kevesebb gabonától virágzik.


Már a '60-as és '70-es években tudósok és orvosok részt vettek számos, az egyéni táplálkozás legkülönfélébb megközelítését célzó kutatásokban, A kutatásokban vezető szerepe volt Dr. Watsonnak és Dr. Kelleynek, azonban mindketten különböző eredményekhez jutottak. A két megközelítést William L. Wolcottnak (mentorom és bizonyítványom kiállítója) sikerült egyesíteni a 80-as években és megalkotta Metabolic Typingot, azaz az anyagcseretípus tanát és felfedezte a domináns faktort.

Metabolic Typing Advisor képesítésemet 2017 decemberében szereztem, a mai napig (2021/04/07) egyetlen magyarként szerepelek az adatbázisban. Közvetlen mentorom William L. Wolcott. 

                                 


Az anyagcsere tipizálás az egy életmód program, egy FOLYAMAT, egyénileg meghatározott, az egyén genetikai igényeit kielégítve. A kiegyensúlyozott anyagcsere egyensúlyának köszönhetően a szervezet hatékonyabban tud dolgozni, javítja a jólétet és a teljesítményt. Az étkezés megváltoztatása előtt ezért mindenképpen szükséges megállapítani a táplálkozási típust. 

A típus értékelése kérdőív segítségével történik. Táplálkozási-, fizikai- és pszichológiai jellemzők segítségével választ kapunk az egyén autonóm idegrendszerének, hormontípusának illetve anyagcsere típusának (ez alatt azt értjük, milyen sebességgel nyer a szervezet a szénhidrátból energiát) működésére. A kérdőív nagyon sok témát felölel, rákérdez a kiválasztásra, az emésztésre, a lelki állapotra és számos fontos tényezőre. Az anyagcsere típus ismerete az egészség és az optimális súly alapja. Az általam összeállított életmódváltó program mindegyikének alapja a táplálkozási típus megállapítása. 


A választható csomagokat ITT találjátok.